Drumul spre Acasa

cred ca …uneori, pentru a putea avea o perspectiva mai clara  asupra drumului din fata noastra, avem nevoie sa facem mai  multi pasi inapoi; pentru a putea sa ajungem deasupra unui val e cateodata nevoie sa atingem  adancimile marii; pentru a putea sa ne apropiem de  cine suntem cu adevarat , de multe ori este nevoie sa ne distantam un timp de  amintirile noastre, de visele noastre, de  angajamentele noastre, de imaginea noastra, de ipostazele  preferate, de activitatile indragite, de oamenii care ne oglindesc.  pentru a ne cunoaste mai bine , cand si cand  avem nevoie  sa experimentam …opusul nostru si sa ne detasam de propriile repere existentiale .

esenta noastra nu se pierde , ci dimpotriva, se reconfirma prin schimbari (oricat de bruste/lente ori de radicale/subtile) de comportament, de a(l)titudine, de ritm, de stil,   de modalitati, de intensitate, de directie, de anturaj, de roluri,etc.

esenta noastra ne va ghida, indiferent cat de complicat sau cat de simplu , cat de devreme sau cat de tarziu, cat de explicit sau cat de tacit, spre Noi insine . Samburele fiintei noastre ne va chema mereu  Acasa.