un Alt Fel de Maraton( ist )...

Intr-o dimineata din asta vara, m-am trezit la 5 dimineata si am plecat, precum un somnambul, spre un loc unde aflasem cu o zi inainte ca un cineva numit Andrei Rosu va tine o prezentare despre...cum sa iti schimbi viata alergand. Mi-am trezit si copilul si am pornit spre matinalul eveniment. Nu stiu exact ce cautam. Simteam doar ca trebuia sa fiu acolo. Acest ,,a simti,, mi-a ghidat pasii precum un far mereu, asa ca nu aveam nicio indoiala ca sunt la locul potrivit la timpul potrivit (ma rog, cam prea de dimineata pentru mine, dar...am ajuns la 5.55 AM). 

Nu voi povesti acum despre prezentarea lui Andrei. Insa in imagini am atasat un rezumat al prezentarii, realizat intr-un mod original de baietelul meu care ori de cate ori ma insoteste la unele seminarii, prezentari, isi ia cu constiinciozitate notite :-)

Voi povesti insa cum aceasta intalnire la care mi s-au indreptat pasii a fost una de impact asupra a ce a devenit viata mea in rastimpul scurs de atunci.

M-am inscris imediat dupa prezentarea matinala la cursul de coaching in alergare tinut de Andrei Rosu in colaborare cu Anne Plesuvescu. nici acolo nu stiam exact ce caut. mintea imi spunea ca imi caut moduri de a iesi din zona de confort in care zaceam de prea mult timp. sufletul imi spunea ca de fapt caut sa ma apropii cumva de oameni si activitati cu care o parte uitata a fiintei mele rezona. corpul imi spunea ca are nevoie sa alerge, sa invete sa alerge. Asa ca am devenit ,,agent CIA,,. Am inceput sa ma trezesc dimineata-dimineata. foarte dimineata. Sa incep sa alerg. mai intai 10 minute, un kilometru, 20 minute, 2 kilometri, 30 minute, 3, 4, 5 kilometri. Dar de fapt,  ,,Coaching in alergare,, , Andrei Rosu, Anne Plesuvescu nu inseamna doar a invata (cum) sa alergi. Inseamna un mod de a fi, un mod de a trai in acord cu niste valori frumoase, constructive, verticale si ecologice. Inseamna a invata sa devii un model pentru copiii tai, pentru cei din jurul tau, pentru cei care-ti vor urma. Inseamna a invata CUM sa  participi intr-un mod  admirabil la un Maraton special, pretios- Maratonul propriei Existente. Inseamna sa inveti sa alergi spre tine insuti in ritmul tau, in felul tau, bucurandu-te de fiecare metru parcurs, de fiecare minut trait, de fiecare alt...maratonist cu care se intampla sa te intalnesti pe pista de alergare pentru un timp.

Am urmat  asadar coaching-ul in alergare. ma inscrisesem la un semi-maraton, mi-am cumparat adidasi potriviti, am cochetat cu ture de Herastrau facute la 7 dimineata, am experimentat prima entorsa din viata mea, am luat contact cu lumea... alergatorilor .Dar mai ales am luat contact cu multe fatete ale mele , ale psihicului meu, ale sufletului meu, ale corpului meu, pe care nu le vazusem in atatia ani. La cateva luni distanta dupa experienta ,,Coaching in alergare,, , nu mai continui sa alerg (nici macar dupa autobuz :-) .  Am realizat ca fiinta mea are nevoie de miscare, insa alte tipuri de miscare. Nu ma mai trezesc foarte-foarte dimineata. Am realizat ca fiinta mea acum are nevoie sa isi gaseasca propriul ritm optim de culcat-trezit. Nu ma mai inscriu la maratoane :-) inainte sa fiu sigura ca pot alerga macar 2 ore fara sa-mi rup gleznele :-). Cu ce am ramas insa, la cateva luni distanta dupa experienta ,,Coaching in Alergare,, ? Am ramas cu:

... cu admiratia pentru modul in care alergatorii isi traiesc viata si o impacteaza pe a unora din cei din jur

...cu idei valoroase despre obiceiuri alimentare sanatoase pe care le-am integrat in viata mea si a copilului meu . (PS. - i-am povestit baiatului meu ce auzisem intr-o prezentare a lui Andrei despre apa cu ph alcalin si acid si despre cantitatea enorma de zahar continuta in 100 ml de coca-cola si alte bauturi similare. Luna trecuta, copilul meu a scris la scoala , fara ca eu sa-l ajut, un proiect cu o tema aleasa de el: Beneficiile ph-ului alcalin al apei.  Am fost mandra de el! ... iar cand alegem apa de baut din magazin, se uita pe eticheta si daca are PH sub 8, ma face atenta: ,,mami, hai sa luam alta ca asta nu e prea alcalina,, :-)  )

...cu constientizarea ca da, am nevoie sa-i (re)dau corpului meu miscarea, flexibilitatea, atentia de care are nevoie, in modul si ritmul de care el are nevoie

...cu o revelatie de tip semantic auzita de la Anne Plesuvescu in timpul orei de coaching facuta cu ea: ,,Alone,, este... ,, ALL ONE,, ; acest Alt Inteles al unui simplu cuvant a contribuit ca un detonator al unei convingeri internalizate care ma bloca de multi ani in domeniul vietii personale. (multumesc, Anne)

...cu re-integrarea si cu re-conectarea la un alt nivel a dorintei si a chemarii mele de a impartasi , exprima, idei, experiente, valori, modele,  acelora care sunt in cautare de repere ori de perspective noi de a(si) privi sau trai viata.

...cu convingerea ca , chiar daca nu voi deveni niciodata nici macar o alergatoare de-un semimaraton, intalnirea cu Andrei Rosu, cu povestea lui, cu modelul sau de viata si cu al sau ,,Coaching in alergare,, , reprezinta una din cele mai semnificative experiente-Resursa din existenta mea. 

...cu multumirea ca DA, acea intalnire matinala in care l-am vazut si l-am auzit prima oara pe maratonistul Andrei Rosu a fost o Caramida necesara cu care am inceput sa ma (re)construiesc intr-,,o versiune mai buna,,  !

Recomand sa vizitati:   www.coachinginalergare.ro  ,   www.andreirosu.org 

Iti Multumesc, Andrei Rosu !

Clara Toma