dinspre mentenanta catre Performanta

Inainte: da, aveam multa energie pe care o iroseam zilnic in 1001 de actiuni ne-urgente, ne-importante, ne-eficiente. Dupa: am aceeasi energie pe care stiu exact cum o voi canaliza pentru rezultate optime.

Inainte: da, aveam 24 de ore in fiecare zi din care mie imi dedicam cu adevarat cel mult 10 minute zilnic. Dupa: am aceleasi 24 de ore pe zi, pe care le voi trai bucurandu-ma de mine si de tot ce am in viata mea, fiind atenta la mine, iubindu-ma, valorizandu-ma.

Inainte: da, aveam o relatie de cuplu in care, desi amandoi ne iubeam, ne simteam nefericiti, tensionati, rutinati, obositi, debusolati. Atat de debusolati, incat am parasit drumul comun. Dupa: da, ne iubim la fel de mult unul pe altul iar relatia noastra de cuplu se reconstruieste pe o alta fundatie, un edificiu nou, frumos, in care fiecare din noi are spatiul, timpul, ritmul de care are nevoie pentru a putea contribui din plin la timpul, spatiul, ritmul relational.

Inainte: da, eram mama unui copil minunat si eram mandra de el si fericita ca exista, insa aceste clipe de mandrie si fericire erau sporadice caci cel mai adesea erau inlocuite de critici si frustrari. Dupa: da, sunt mama unui copil minunat pe care parca il vad cu adevarat pentru prima data si parca pentru prima data traiesc cu adevarat si clipa de clipa, maretia , fericirea si binecuvantarea rolului meu de mama.

Inainte: da, eram creativa, pictam, desenam, faceam decoratiuni, scriam poezii, visam cu ochii deschisi insa imi ascundeam creatiile si visele de teama ca ceilalti vor rade de ele si de mine. Dupa: da, sunt creativa, da, am simt artistic si voi incepe sa arat lumii aceasta parte atat de frumoasa din mine si roadele ei.

Inainte: da, aveam o multime de diplome, formari, acreditari, capacitati, proiecte insa fiind foarte multe si foarte variate, ajunsesem sa ma pierd printre ele si sa uit cine sunt, ce vreau, incotro merg. Dupa: am aceeasi abundenta de resurse interioare insa acum stiu cum sa le imbin, sa  le combin si sa le pun sa lucreze sinergic pentru a-mi atinge obiectivele

Inainte: da, stiam ca marketingul este o unealta minunata de promovare, insa mi se parea ca a ma promova pe mine si ceea ce eu fac este un lucru rau, agresiv, ipocrit, ne-etic, de prost gust. Dupa: da, stiu ca marketingul este cel mai bun instrument pentru a arata lumii cine sunt, ce fac, ce valoare pot aduce in viata celor care isi doresc valoare.

Inainte: cautam mai intai sa inteleg mult  pentru a putea face un micut pas catre a experimenta ceva. Dupa: oricand voi avea nevoie sa inteleg ceva, mai intai voi experimenta, caci am aflat ca ,,intelegerea urmeaza experienta,,

Inainte: da, aveam o viata personala nici prea-prea nici foarte-foarte si o afacere aflata pe linia de plutire, pentru a caror mentenanta investeam majoritatea resurselor mele interioare si exterioare. si imi spuneam:,,e bine asa,, , ,,nemultumitului i se ia darul,, , ,, mai-binele e dusmanul binelui,,. Dupa: da, sunt recunoscatoare pentru ce am si asta nu ma impiedica sa vad acum clar ca forma cea mai minunata de recunostinta pe care o pot avea fata de binele din viata mea este sa sa-l transform continuu in : ,,cel mai bine posibil,,

Inainte: simteam, cumva, ca in toate cate ni se intampla exista un sens, un rost, o chemare, un miracol. Asa am ajuns sa spun , in urma cu niste luni: ,,DA! merg sa fac si Scoala de Coaching. Nu stiu ce nevoie mai am de o scoala in nplus, de o diploma in plus, de alte zeci, sute de ore petrecute invatand. Dar ceva ma cheama...si merg intr-acolo,,. Dupa: Multumesc Daniel Zarnescu, Multumesc Gratian Sonu, Multumesc Marius Simion, Multumesc fiecarei persoane si experiente cu care m-am intalnit la Scoala de Coaching, acesta Scoala a Excelentei. 

Multumesc Divinitatii care lucreaza prin oameni pentru ca mi-a calauzit pasii acolo unde aveam nevoie sa ajung . 

Imi multumesc mie, pentru ca in sfarsit am invatat si am acceptat ca Sunt cine Devin , Devin cine Sunt, Sunt ce Iubesc, Iubesc ce Sunt.

Cuvintele nu vor putea, oricate si oricum ar fi, sa exprime la nivelul potrivit aprecierea, recunostinta si multumirea pe care as vrea sa le transmit celor care le merita.  

  S-a zis si s-a tacut. (de)Acum ramane de Trait si de Facut. 

Ce vreau eu de fapt? Sa fiu in fiecare clipa varianta mea Optima, sa am in maini volanul celei mai Pretioase versiuni a vietii mele, sa seman Performanta in fiecare Actiune pentru ca ea sa rodeasca Valoarea ce se va lasa culeasa de oricine are nevoie de ea. 

Clara Toma,  Coach de Performanta